Continu VIPS

Werk je bij ons, dan ben je een VIP en krijg je een VIP behandeling tijdens je reis binnen de organisatie! Om daad bij woord te voeren is Continu VIPS in het leven geroepen. Want VIPS staat niet alleen voor 'very important persons', maar is ook de afkorting van een aantal belangrijke thema's binnen de organisatie waar wij dagelijks gezamenlijk invulling aan geven. Zo zorgen wij ervoor dat je tijdens je reis groeit als persoon en professional. O.a. door het opzetten van leerlijnen voor onze commerciële collega's maar ook door het organiseren van landelijke bijeenkomsten. 

Onze thema's

Vakmanschap & Vitaliteit

Deskundigheid, beter worden in je vak en je mentaal en fysiek fit voelen. Via ons interne VIPS platform plan jij bijvoorbeeld een traject in met een personal coach!

Persoonlijke Ontwikkeling

Wij focussen op jouw talenten en jouw ontwikkelingsmogelijkheden, zodat jij als persoon blijft groeien. Zo zijn er een aantal leerlijnen opgesteld voor onze commerciƫle collega's om nog meer uit het vak te kunnen halen.

Wij zijn...

Great Place To Work

Op 25 augustus 1995 werd Continu ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels werken wij met ongeveer 250 professionals elke dag aan carrièrekansen voor honderden professionals. Vanuit 21 vestigingen zijn wij zowel in Nederland, als in België en Duitsland vertegenwoordigd. En nu mogen wij ons ook een Great Place to Work noemen. 

“Bij Continu streven we naar uitstekend werkgeverschap. Een cultuur waar mensen zichzelf kunnen zijn, gezien worden, vertrouwen krijgen, plezier ervaren op en in het werk en daardoor trots zijn op hun organisatie. Deelname aan de Great Place to Work verkiezing zorgt ervoor dat onze cultuur vanuit 2 perspectieven bekeken wordt. Vanuit de medewerkers en vanuit de werkgever. Op beide onderdelen hebben we in 2019 een fantastische score laten zien, waardoor we ons GPTW  mogen noemen. Een prestatie waar we trots op zijn!" 

"Dit betekent niet dat onze taak erop zit. Werkgeluk blijft een belangrijk speerpunt binnen de organisatie. Innovatie, verbetering en verdere professionalisering zijn thema’s waar we mee aan de slag gaan om verbeteringen door te voeren en een GPTW te blijven!"

- Marlon Woudstra, Director HR&D