Blog over carrièreswitch

Een carrièreswitch spannend? Soms is het juist de beste keuze!

Wij geloven er in dat iedereen in zijn of haar kracht moet staan. Je mag laten zien wie je bent en waar je voor staat. Ook als dat betekent dat je niet meer op je plek zit binnen het bedrijf. Zo merkte collega Renger van de Hoef dat hij na vier jaar sales op zoek was naar een andere uitdaging. ‘Ik wilde niet weg bij Continu Professionals, maar wat ik nu deed gaf mij geen energie en plezier meer. Dus ging ik in gesprek met mijn manager'.

 Van sales naar copywriter: bij Continu Professionals is het mogelijk!

Renger vertelt: “Na vier jaar in de sales te hebben gewerkt op vestiging Moerdijk, begon de energie er langzaam uit te gaan voor mij. Het werk was leuk, de collega’s waren fantastisch en Continu als werkgever zou ik voor geen goud willen inruilen. Maar de toekomst was er voor mij uit. Ik zat midden in mijn seniortraject, waarbij ik de hoop had dat dit me nieuwe inspiratie zou geven. Maar ik voelde het gewoon niet. De lijn die ik vanaf dag één had ingezet, richting leidinggevende functie, was gewoon niet mijn lijn. Ik kreeg er geen energie van en ook steeds minder plezier.

 

Dus was het tijd voor een gesprek. Best wel spannend om te vertellen dat je niet goed op je plek zit. Ik ging aan tafel met mijn manager en regiomanager en vertelde ze dat ik niet weg wil bij Continu, maar wel een andere plek wilde hebben. Ik raapte mijn lef bij elkaar en vertelde dat mijn droombaan zou zijn om teksten te mogen schrijven voor alle collega’s. En het liefste ook nog trainingen te mogen geven aan diezelfde collega’s. Ik ben altijd al de ‘schrijver van de club’ geweest en haal hier ontzettend veel plezier uit. Daar ligt mijn kracht en daar kan ik pas echt van toegevoegde waarde zijn. Dat was even schrikken voor ze, want ik was qua omzet het vlaggenschip van de vestiging en al jaren een stabiele factor. Maar de eerste reactie was goud waard. “Bedankt voor je openheid, we gaan voor je kijken naar de opties binnen de club en een plekje voor jou vinden”. Alsof het zo moest zijn, werd ik welgeteld vier (4!) dagen later door de regiomanager gebeld met het nieuws dat in het MT besloten was om een Copywriter in dienst te nemen. Na het noemen van mijn naam was het direct klip en klaar. Inmiddels ben ik een jaar actief als Copywriter en heb ik (als je het mij vraagt) de mooiste baan van heel het bedrijf!”

 

Door lef te tonen, kan je blijven groeien! Benieuwd of jouw droombaan er ook tussen staat? Check hier al onze vacatures.