Collega Dandry over het sales vak

Cv's schuiven en stoelen vullen

Iets langer dan vijf jaar geleden zette ik mijn eerste stap binnen de arbeidsbemiddeling als sollicitant. Nog niet wetende wat mij vanaf die dag te wachten stond en met veel vooroordelen ging ik mijn sollicitatiegesprek in.

 

"Een recruiter baan bij een bureau, ging ik dat nou echt doen? CV’s schuiven? Stoeltjes vullen?"

 

In de verschillende sollicitatiegesprekken verdwenen de aannames en zag ik vooral de vele kansen bij Continu Professionals. Mijn aanname van ‘CV schuiver’ maakte al gauw plaats voor het beeld van een persoon die daadwerkelijk van toegevoegde waarde kan zijn in de zoektocht van een opdrachtgever, maar ook in die van een werkzoekende. Als adviseur bij Continu Professional vervul je een integrale rol waarbij je zowel als matchmaker, adviseur en relatiemanager fungeert. Je zorgt ervoor dat de juiste professionals op de juiste plek terechtkomen en bouwt duurzame relaties op met zowel professionals als opdrachtgevers, met als doel om succesvolle en langdurige samenwerkingen te realiseren.

 

Groeien door lef te tonen

Het mooie aan dit vak vind ik toch wel dat zodra je weet wat de wensen en behoeften van een professional en een opdrachtgever zijn, je merkt dat je niet alleen duurzame matches maakt, maar ook mensen vaak hun droombaan bezorgt. Het gaat écht veel verder dan alleen maar ‘poppetjes plaatsen’. Het is geen vast gegeven dat de beste sollicitant ook daadwerkelijk de beste professional is voor de functie. Verder kijken dan mijn neus lang is, dus mensen niet alleen beoordelen op basis van hun CV, is echt aan de orde in mijn baan als intermediair.

 

Waardevol netwerk

Deze groei heeft door de jaren heen geresulteerd in een groot en waardevol netwerk binnen mijn vakgebied Energie- en Elektrotechniek. Een netwerk dat ik koester en waar ik veel tijd in stop. Door de krapte op de arbeidsmarkt merk ik wel dat ik soms een creatieve invulling moet geven aan m’n zoektocht naar efficiency en ‘wat er wel kan’. 

 

Stel je vragen aan mij!

Als je wilt sparren over de mogelijkheden in de functie als adviseur of andere vragen hebt, stuur mij dan gerust een appje.

Stuur Dandry een appje